Gardais lavašs

2009. gada 17. novembris
Foto: Vineta Backāne
Pagatavošana
40 min
1. Lavašu izrullē uz tīra galda horizontālā veidā. Visu virsmu iesmērē ar kausēto sieru, īpašu uzmanību pievēršot augšējai malai. Nomazgātas salātlapas izklāj pa visu lavaša virsmu izņemot augšmalu (apmēram 7cm).
2. Nākamais slānis tomāti, kas sagriezti maksimāli plānās ripiņās vienā kārtā un arī tāpat kā salātlapām augšmalu atstāj brīvu. Tad liekam šķiņķi tāpat vienā kārtā un sagrieztu maksimāli plāni. Arī papriku grižam plānos riņķīšos un liekam virsū vienā kārtā. Uzkaisam sagrieztus marinētos gurķīšus un izliekam zaļos lociņus. Tālāk pats grūtākais (ieteicams palīgs), tas viss ir jāsarullē līdzīgi kā suši, tikai ar kailām rokām. Rullēt sākam no sev tuvākās malas un ja esat divatā, tad visām četrām rokām vēlams jābūt vienādā attālumā vienai no otras. Rullēt vajag maksimāli stingri lai rullis nav vaļīgs, bet uzmanīgi lai neieplist lavašs. Un tā rullējam līdz augšmalai, kur atstātā brīvā vieta (tikai kausētais siers uzsmērēts) kā līme aizlīmē maliņu un satur rulli kopā. Tad ļauj nostāvēties 15 min. un sagriež garo rulli mazās ruletītēs (apm. 8 cm). Vēlams griezt slīpā nevis taisnā griezumā. Uzkoda gatava!
3. P.S. Iespējams veģetārais variants bez šķiņķa, kā arī pildījums var būt pēc jūsu izvēles.
Uz augšu