Franču šokolādes kūka

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kūkai:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g margarīna vai sviesta
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 200 g kviešu miltu
  • Glazūrai:
  • 25 g margarīna vai sviesta
  • 100 g saldā krējuma
  • 150 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas.
    Sagatavo sastāvdaļas.
  2. Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē.
    Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē.
  3. Olas un cukuru saputo, pievieno miltus, šokolādi.
    Olas un cukuru saputo, pievieno miltus, šokolādi.
  4. Mīklu lej ieziestā veidnē, diametrs ~ 26 cm
  5. Kūku cep 175 *C ~ 30 minūtes, pēc tam atdzesēt.
    Kūku cep 175 *C ~ 30 minūtes, pēc tam atdzesēt.
  6. Uz lēnas uguns izkausē glazūrai taukvielas, krējumu, šokolādi samaisa viendabīgā masā, atdzesē.
  7. Ar glazūru apziež kūku, liek vēsumā. Ledusskapī var glabāt aptuveni nedēļu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize