Lasis ar rīsiem

2009. gada 15. novembris
Foto: Laura Birša
Pagatavošana
30 min
1. Ieziež cepeškrāsns paplātni ar eļļu, uzliek laša gabaliņus virsū - vienu otram blakus. iesmērē tos ar vegettu (nepārspīlēti). Katram gabaliņam uzliek virsū diezgan biezas, bet ne ļoti biezas sviesta šķēlītes un laša virsmu noklāj mazliet ar dillēm, un ieliek krāsnī cepties uz 190 grādiem. Cepj kādas 30 min. protams ja pēc 30 min. neizskatās gatavs, tad pārbaudīt var paskatoties vai laša iekšpuse ir diezgan gaiša. Bet kādas 15 min pirms beigšanas, pie laša gabaliņiem piegriež tomātu gabaliņus.
2. Kamēr lasis cepjas. Paņem katliņu, to piepilda puspilnu ar ūderi, un uzliek vārīties. Kad ūdens sāk burbuļot pieberiet klāt rīsus (daudzums atkarīgs no cilvēkiem - tāpat kā laša gabaliņi). Vārot pieliek klāt 3 ēdamkarotes olīveļļas un 1 ar puss tējkaroti vegettas.jāvāra kādas +/- 20min. Vārot jāstāv klāt katliņam un jāmaisa - ik pa brītiņam. Vārīšanas beigās rīsi ir gandrīz kā putra. rā jāiznes laukā atvēsināties (nolikt pie atvērta loga vai ledusskapī.) Kad atvēsināta kā jāsamaisa un rīsi ir gatavi.
3. Šī buķete ļoti garšīgi garšo kopā ar krēma mērci vai svaigiem dārzenīšiem! :)
4. Bon'apetit!
Uz augšu