1. Nomazgā dārzeņus un sagriež. Novāra olu un arī to sagriež. Paņem čipšu paku un viegli pārsprādzina lai gaiss iziet bet paka nebūtu vaļā. Tad ņem un samīca čipšus - ne ļoti, bet samīca. Sagriež vai nemaz neliek klāt sīpolu. Tad kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, paņem lielu dziļo bļodu un ieber iekšā pusi no kukurūzas bundžas. Tad pievieno sagriestos gurķus, sīpolus un piparus (var griest kā grib). Pieliek klāt sagriesto olu un čipšus. Tad pielej klāt majonēzi (daudzums jāpiefiksē pašam) un visu samaisa.
2. Čipšu salāti ļoti gardi garšo kopā ar kādu gaļas ēdienu (vislabāk vistas gaļas ēdiens) un dzert kopā ar kādu sulu.