Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta karpa ar skābu krējumu

2009. gada 15. novembris
Foto: Inuta Gulbe
Pagatavošana
90 min
1. Karpas notīriet,izķidājiet,ierīvējiet ar sāli,pipariem un pusstundu pamarinējiet.
2. Apbrūniniet karstā eļļā un pārlieciet veidnē.Virsū lieciet sasmalcinātus un apceptus sīpolus,burkānus,pievienojiet lauru lapu un piparu graudiņus.Uzmanīgi visu pārlejiet ar 1/4 glāzi silta ūdens un skāba krējuma maisījumu.Uzlikuši vāku,cepiet karstā cepeškrāsnī 15 - 20 minūtes.Pāris reižu pārlejiet ar cepšanas laikā izdalījušos šķidrumu.
3. Pasniedziet kopā ar zaļumiem.
4. Padoms:
5. Ja gatavojat no saldētas zivs vai saldētas filejas,pirms cepšanas apslakiet to ar citronskābi vai etiķi,tad zivs pannā neizšķīdīs.
Uz augšu