Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja latviešu gaumē

2009. gada 14. novembris
Foto: Agnese
Pagatavošana
20 min
1. sīpolu sīki sakapā.
2. vīnu uzvāra
3. pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sakapātos sīpolus, sāli, piparus un sacep līdz gaļa gatava.
4. tad pievieno oregano, ķiplokus, tomātu mērci un vīnu, ļauj visam uzvārīties.
5. katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, ar kuļamo karoti sakuļ, lai nav kunkuļu, turpinot kult, lēnam pievieno silto pienu. uz riņķa tur un kul tik ilgi līdz masa sabiezē krējuma konsistencē. tad pievieno sali piparus un oregano.
6. sagatavo pannu, ieklājot tajā sviesta papīru vai to iezied ar sviestu vai eļļu
7. uzkarsē cepeskrasni
8. ņem karstumizturīgu trauku, pielej ar karstu ūdeni un uzliek vārīties, kad ūdens uzvārījies, karstuma avotu samazina uz minimālu temperatūru un ūdenī liek pa vienai vai divām lazanjas plāksnītēm (tās nedrīkst būt viena virs otras) uz astoņām minūtēm, tad tās liek uz sagatavotās plātes. uz plāksnītes uzziež mērci, gaļu, tad uzkaisa sieru, liek nākamo plāksni. uz pēdejas plāksnes liek tikai mērci un sieru
9. cep 15-20 minūtes
Uz augšu