Lazanja latviešu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 personām
  • Gatavosanas laiks 1h
  • Cepeškrāsns temperatūra 180
  • 12 Lazanjas plaksnītes (personai 4 plāksnes, var likt arī piecas)
  • 200 g liellopu maltā gaļa
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • Oregano 1/3 paciņas
  • Sāls, pipari (pēc garšas)
  • 200 g tomātu mērce
  • 125 ml sarkanvīna (sausa, pussausa)
  • Ēdamkarote eļļas( ideāli, ja ir olīveļļa)
  • 300 -400g siera (piem. Holandes)
  • 1 /5 pacinas sviesta
  • Ēdamkarote miltu
  • 250 ml piena
  • P.s. ja vēlies gatavot " īsto" lazanju izmanto cieto sieru! tad sieru vajadzēs25g un tas jāpievieno arī mērcei

Pagatavošana

20 min.
  1. sīpolu sīki sakapā.
  2. vīnu uzvāra
  3. pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sakapātos sīpolus, sāli, piparus un sacep līdz gaļa gatava.
  4. tad pievieno oregano, ķiplokus, tomātu mērci un vīnu, ļauj visam uzvārīties.
  5. katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, ar kuļamo karoti sakuļ, lai nav kunkuļu, turpinot kult, lēnam pievieno silto pienu. uz riņķa tur un kul tik ilgi līdz masa sabiezē krējuma konsistencē. tad pievieno sali piparus un oregano.
  6. sagatavo pannu, ieklājot tajā sviesta papīru vai to iezied ar sviestu vai eļļu
  7. uzkarsē cepeskrasni
  8. ņem karstumizturīgu trauku, pielej ar karstu ūdeni un uzliek vārīties, kad ūdens uzvārījies, karstuma avotu samazina uz minimālu temperatūru un ūdenī liek pa vienai vai divām lazanjas plāksnītēm (tās nedrīkst būt viena virs otras) uz astoņām minūtēm, tad tās liek uz sagatavotās plātes. uz plāksnītes uzziež mērci, gaļu, tad uzkaisa sieru, liek nākamo plāksni. uz pēdejas plāksnes liek tikai mērci un sieru
  9. cep 15-20 minūtes

Komentāri

Edvards Doma 2010. gada 2. aprīlis 18:44
Super gardi sanāca (lick)
Šī recepte man paliek kā labākā lazanjas recepte :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni