Vaniļas mērce 2

3 1

Sastāvdaļas

  • ½ l piens
  • 2 olas dzeltenumi
  • 2 ēdk. cukura
  • Vanilīns

Pagatavošana

1 min.
  1. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vanilīnu. Atsevišķi uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai (kamēr gar malu burbulīši sāk parādīties). Lēnām pa ēdamkarotei iemaisa saputotajā olā to karsto pienu (otrādāku variantu neiesaku, jo tad ola var sarecēt), tad kad ir tā smuki iemaisīta kāda daļa piena, tad var droši liet atpakaļ piena traukā pie atlikušā piena. Tad to trumulīti ieliekam otrā traukā ar karstu ūdeni, kuru karsējam un lēnām maisam mērci, kamēr kļūst nedaudz biezāka.

Komentāri

Andra 2012. gada 27. janvāris 11:13
Tā droši vien arī ir, ka olu dzeltenumi trīs. Jo citur receptēs uz 1l piena 6 olu dzeltenumi . Tad arī izdodas ļoti garda.
emma 2011. gada 12. decembris 18:23
nu es izmantoju 1 glazi piena,vienu olu,cukurs uz acs un vanilina cukurs ar.man sanaaca normaali vareeja buut ar biezaaks bet ja pasniedz kaa vaniljas zupinu seklaa bljodaa ar plombiira saldeejumu ir ok...:)
:( 2011. gada 14. februāris 21:18
Man vispar kaut kas tizls sanaca. Parak skidrs, un stulbakais bija tas kad es saputojot olas dzeltenumu pievienoju pienu un mazliet paputoju, tad liku vaariities. Sanaca viena liela pufiiga masa.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes