Sākums > Receptes > Deserti

Vārīti āboli ar kanēļa mērci

2005. gada 2. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo ābolus. Ābolus nomazgā, rūpīgi nomizo plānu miziņu un pārgriež uz pusēm. Katrai pusītei rūpīgi izgriež serdeni.
2. Vāri ābolus. Katliņā ielej ½ litra ūdens, pievieno ¾ glāzes parasto cukuru, ½ glāzi tumšo Farīna cukuru, ½ tējkaroti kaltēta timiāna, rīvētu miziņu no ½ citrona un sulu no viena citrona. Liec katliņu vārīties uz nelielas uguns. kad ūdens sāk vārīties, liec iekšā ābolu pusītes un 100 gramus rūpīgi noskalotas rozīnes. Vāri, atkarībā no ābolu skābuma, 5-10 minūtes, līdz kamēr āboli mīksti. Jo skābāki āboli, jo ilgāk jāvāra. Seko, lai āboli neizšķīst.
3. Gatavo mērci. Iesit bļodiņā 2 olu dzeltenumus un saberz tos ar 4 ēdamkarotēm cukura un 2 tējkarotēm vaniļas cukura. Nepārtraukti kuļot, pielej klāt 2 glāzes siltu (bet ne karstu!) uzvārītu pienu un liec bļodiņu karstā ūdens peldē. Nepārtraucot kulšanu, karsē mērci 10 minūtes. Pievieno 1-2 tējkarotes malta kanēļa un turpini kult, kamēr mērce sabiezējusi.
4. Pasniedz. Ar putu karoti uzmanīgi izņem ābolus no katliņa, kārto porciju traukos. Katrai ābolu pusītei pa vidu ieliec uzvārītās rozīnes un pārlej ar mērci. Visu pārkaisi ar parupji sasmalcinātiem grauzdētiem riekstiem.
Uz augšu