Ķirbja krēmzupa ar ingveru

3 1
Ķirbja krēmzupa ar ingveru
Foto: Depositphotos.com
Īpašu garšu zupai piedod tieši ingvers un ķirbju eļļa. 1 porcijā apmēram 230 Kcal

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 600 g ķirbja(bez sēklām)
  • 100 g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 1 tējk. rīvēta ingvera
  • 100 ml baltvīna
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 100 ml saldā krējuma
  • Malti pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
  • Ķirbju eļļa
  • Ķirbju sēklas

Pagatavošana

45 min.
  1. Ķirbja mīkstumu un kartupeļus sagriež palielos gabaliņos.
  2. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina.
  3. Grāpī izkausē sviestu, apcep sasmalcināto sīpolu un ķiploku.
  4. Pievieno sagriezto ķirbi un kartupeļus, nedaudz apcep. Pārkaisa ar sarīvēto ingveru.
  5. Pielej dārzeņu buljonu un vīnu, vāra apmēram 25 min.
  6. Izvārītos dārzeņus sablendē, pievienojot saldo krējumu, piparus un muskatriekstu. Ja vēlas,var pievienot vēl sāli.
  7. Pasniedzot pārber ar ķibju sēklām un ķirbju eļļu.
    * Zupas krāsa un garša būs atkarīga no ķirbju šķirnes.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot pārber ar ķibju sēklām un ķirbju eļļu.
* Zupas k...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ints L 2015. gada 28. marts 13:10
Buljona vietā liku ūdeni ar Vegetu, sviesta vietā - eļļu, ingvera nebija, tomēr rezultāts sanāca pārsteidzoši garšīgs.
Paldies par recepti!
Zaiga Lielā 2009. gada 19. novembris 11:28
Tiešām bija laba!Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas