Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes un kokosrieksta kūka :)

2009. gada 6. novembris
Foto: Elīna Labrence
Pagatavošana
90 min
1. Šokolādi sasmalcina un ūdens peldē izkausē. Sviestu , cukuru , vanilīncukuru un šķipsniņu sāls saputo. Pa daļām pievieno istabas temperatūrā paturētas olas. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, iemaisa pienu. Trešdaļā mīklas iemaisa kokosrieksta skaidiņas, pārējai mīklai pievieni izkausēto šokolādi un kakao.
2. Ietaukotā veidnē ieklāj pusi brūnās masas,virsū liek baltās kokosrieksta masas pikas.Pārklāj ar atlikušo šokolādes masu un nolīdzina. Sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 30 minūtes. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Gabalos sagrieztu pārlej ar šokolādes mērci vai kādu cita deserta mērci. :)
Foto: Elīna Labrence
Uz augšu