Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 glāze pelēko zirņu
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • Neveģetārajā variantā - gaļa, kādu grib
  • 1 burkāns
  • 1 ēd .k. miltu
  • 1 /2 glāze piena
  • Šķipsna sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Izmērcētus zirņus uzvāra gandrīz gatavus, pievieno tiem šķipsnu sāls.
  2. Smalki sagriež burkānu, sīpolu, papriku (un gaļu,ja vēlas), liek cepties.
  3. Kad apcepušies, ber klāt nokāstus zirņus, pielej nedaudz ūdens (lai nepiedegtu) un ļauj sutināties uz nelielas uguns.
  4. Pēc pāris minūtēm pieliek miltus, pienu, - lai starp zirņiem izveidotos mērcīte.
  5. Ļauj vēl nedaudz pasutināties, bet būtībā gatavs:)
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Raimonds 2016. gada 10. septembris 11:27
Izskatas burvigs risinajums .
Es piebilstu -
Burkanu papriku sautet uz SAUSAS pannnas mazas liesmas kamer gandriz miksti - tacu ne MELNI (burkaanu skaidas no sulasspiedes - labs risinaajums - PALDIES!)
Sipolu cept ella miikstu
Pienu - NEE !!!(atri piedegs - saraus pikaa) - izkarsetus miltus jaukt udeni vai buljona
Ja GALU - ideala kupinata (karbonade skinkis ) , jeb taa kas pie rokas - kubinos piestavetu
Krejums (mazliet)- labak salds , var skabs - 1-2 min pirms gatavs
Marsu 2011. gada 13. februāris 19:08
Paldies! o
Gatavoju gan ar zaljiem zirnjiem(nu kaa tos iisti sauc? parastajiem, kuri jaameercee..) un kvieäsu miltu vietaa liku kukäuruzas miltus (kviesu miltus nelietoju), un cepu burkaanu skaidas no sulasspiedes.. ;)) bet izmatojot receptes pamatideju sanaaca lieliski!
Ieviņa 2011. gada 14. janvāris 16:16
nebija slikti, man patika. bet ne visi saprata :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni