Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Buka gaļa saldkrējuma mērcē

2009. gada 5. novembris
Foto: Shutterstock.com
Musu mājās ļoti iecienīta un bieži gatavota recepte
Pagatavošana
90 min
1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos (kā gulašam). Liek uz pannas. Pievieno smalki sakapātas 2 daiviņas ķiploka, eļļu un apkaisa ar sāli. Liek virsū vāku un liek sautēties savā sulā. Kad suliņa novārījusies, apcep brūnu un pievieno ūdeni, lai vārās.
2. Tikmēr sagriež gurķus smalkos kubiciņos. Ja vēlas, var pievienot arī vienu kubuņos sagrieztu papriku. Kad gaļa gandrīz gatava, tad pievieno gurķus (un papriku - ja to izmanto), pārlej ar ūdeni, lai viss kopā sautējas. Kad gaļa jau ir gatava, pārlej visam saldo krējumu. Ja gribas vairāk mērcītes, pievieno vēl ūdeni. Sāli pievieno pēc garšas.
3. Pasniedzām ar vārītiem kartupeļiem un vīnu. Vīram garšoja ļoti, ļoti. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu