Biešu salāti un zupa

4 1
Ko darīt, ja dārzā bietes padevušās tādā kvantumā, ka nezini kur likties...?
Pareizi, burkās iekšā un pagrabā, ziemā tik paņem un garšīga manta uz galda un vēderā. :))

Sastāvdaļas

  • 5 kg bietes
  • 5 kg burkāni
  • 5 kg sīpoli
  • 5 kg bulgāru pipari (paprika)
  • 400 g augu eļļas
  • 100 -200 g cukurs
  • 3 -4 ēd.k. sāls
  • 100 g 9% etiķa

Pagatavošana

180 min.
  1. Svaigas bietes un burkānus uz rupjas rīves sarīvējam, piparus sagriežam salmiņos, sīpolus sasmalcinam (var blenderī, normāli - ne putrā). Šo te visu sajaucam kopā, pievienojam eļļu, cukuru, sāli un liekam sautēties kādas 1-1.5 stundas, līdz bietes kļuvušas mīkstas. Pievienojam etiķi un vēl 30 minūtes turpinam sautēt.
  2. Masu karstu liekam burciņās, vākojam ciet, apgriežam uz mutes un liekam zem segas atdzist.
  3. Sanāk gan garšīgi salāti, gan arī forša un ātra zupa.
  4. Labu ēstgribu!!!

Komentāri

Dzintra 2011. gada 21. jūlijs 13:10
Super recepte!!! tikko izmēģināju, gan nepieliku papriku, bet tās vietā kabačus, kā arī pievienoju lauru lapu un pāris melnos piparus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi