Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptu baklažānu kanapē

2005. gada 28. maijs
Foto: Lolita Plotņikova
Pagatavošana
60 min
1. Baklažānus sagriež apmēram 0.7 cm biezās ripiņās un kārtīgi apcep no abām pusēm gatavus (brīdinājums-izlietosies daudz eļļas). Ripiņas likt uz papīra dvieļiem, lai nosusinātu lieko eļļu. Uz atdzisušajām ripiņām uzsmērē sekojošu masu:
2. Riekstus, ķiplokus un plūmes samaļ gaļasmašīnā , masai pievieno majonēzi, tā lai veidotos tāda masa, kuru var uzsmērēt uz cepto baklažānu ripiņām. Masai pievieno melnos maltos piparus, sāli (ja vajag) un pēc gaumes citas garšvielas (kariju, kaltētas vai svaigus zaļumus). Dekorē ar paprikas šķēlīti, dzērveni un pētersīļa lapiņu (arī pēc gaumes).
3. Baklžānus var griezt arī gareniski un sasmērēto šķēlīti sarullēt un saspraust ar irbulīti.
Uz augšu