Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar ķirbju mērci

2009. gada 25. oktobris
Foto: Betija Vītola
Pagatavošana
60 min
1. Katlā uzkarsē olīveļļu un tajā viegli apcep sasmalcinātu sīpolu un nomizotu,kubiņos sagrieztu ķirbi.Pievieno sagrieztus tomātus,kam novilkta miza, rīvētu ingvera sakni, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta, piparus un rozmarīnu.Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns apmēram 15 min.Jāuzmana, lai ķirbis pilnībā neizšķīst.Pieliek sāli. Kad mērce gatava, izņem rozmarīna zariņu un,ja vēlas,pievieno saldo krējumu.Mērcē iemaisa rīvētu sieru.Kamēr top mērce,uzvāra makaronus,notecina caurdūrī un liek sakarsētos šķīvjos.Pārlej ar ķirbja mērci,pārkaisa ar pētersīļa zaļumiem.
2. P I E Z Ī M E.-Rozmarīns patīkaMI aromatizē ēdienu,ta;ču, pieliekot garšaugu par daudz,ēdiens var iegūt rūgtenu garšu.Rozmarīns labi sader ar pētersīļīem,citronmētru,timiānu,lavandu,salviju,izopu.Rozmarīnu nelieto kopā ar lauru lapām.
Uz augšu