Cepts biezpiens

2009. gada 24. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Sīpolus sagriež mazos kubiņos, notīra un sagriež brokoļus kumosa lieluma gabalos. Bļodā sadrupina biezpienu, pieliek brokoļus, sīpolus, pieliek olu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Liek cepamajā traukā un izlīdzina, ja grib, var trauku iepriekš ieziest ar eļļu. Var vēl biezpienam pievienot tomātus, vai kādus citus dārzeņus - ja gribās. Cep cepeškrāsnī apmēram 40 min. 185 C. Ātrāks variants ir to visu taisīt uz pannas. Tad apcep vispirms sīpolus, pieliek brokoļus, kad tie jau gandrīz gatavi, pieliek biezpienu (olu šajā gadījumā nemaz nevajag). Biezpiens kļūst staipīgs - gluži kā siers. Principā var ēst bez nekādām piedevām kā pamatēdienu.
Uz augšu