Olu kultenis cepeškrāšnī

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 100 ml piena
  • 1 vidējs tomāts
  • 100 g rīvēta Holandes siera
  • Sāls, Pipari (svaigi malti)

Pagatavošana

50 min.
  1. Olas iesit bļodā, pieber sāli, piparus pēc izjūtas, sakuļ. Pievienot pienu, nedaudz pakuļ, tad pievieno rīvēto sieru, sakuļ, pievieno gabaliņos sagrieztu tomātu, samaisa.
  2. Olu kulteni lej veidnē (apaļā stikla, piemēram, tad uz brokastu galda izskatās ne tikai garšīgi, bet arī smuki), cep 220 grādos apmēram 40 minūtes.
  3. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no krāsns veida, man ir konvekcijas, bet, šķiet, parastajā cepšanas laiks var būt īsāks.
  4. Gatavs ir tad, kad omlete uzpūtusies kā kūka, augšpuse skaisti zeltaina :)
  5. Gatavai var pārkaisīt zaļumus. Griež kā pīrāgu, trīsstūrīšos un liek uz brokastu šķīvjiem..

Komentāri

gourmet 2012. gada 20. oktobris 08:04
tas nav nekāds kultenis, bet gan parasta omlete... un to cep no 2-3 olām VIENAI personai, nevis kā kūku un tad griež. Nevis veidnē lej olu masu, bet pannā, sakarsētā, iemet cepeškrāsnī, un pusgatavai uzkaisa rīvētu sieru. Un 50 min. tur nav ko muļļāt, viss process aizņem 15 min.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis