Ērta mājas pica

2009. gada 19. oktobris
Foto: Zane Belova
Pagatavošana
15 min
1. Raugam pievieno šķipsniņu cukura un sāls, nedaudz silta piena vai ūdens, 1 tējkaroti miltu, noliek siltā vietā ļaujot raugam iedarboties. Tad miltus sajauc ar pienu vai ūdeni, pievieno iedarbināto raugu, pielej arī eļļu un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu siltumā uzraudzē.
2. Svaigā rauga vietā var lietot arī sauso.
3. Sagatavo pildījumu.
4. Pusi uzrūgušās mīklas plānā kārtā izveltnē, ieklāj ietaukotā veidnē, malas nolīdzina.
5. Mīklu pārklāj ar tomātu mērci.
6. Virsū liek pildījumu, pamīšus kārtojot visus produktus. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Picu liek sakarsētā krāsnī, 230 grādu temperatūrā cep 15 - 20 minūtes.
Uz augšu