Pupiņu biezzupa2

5 1

Sastāvdaļas

  • Liellopu kauli 150 g
  • Pupiņas (baltās) 75 g
  • Burkāni 25 g
  • Sīpoli vai puravi 15 g
  • Pētersīļi 10 g
  • Kviešu milti 3 g
  • Skābs krējums 25 g
  • Sāls
  • Zaļumi

Pagatavošana

60 min.
  1. Liellopu gaļas buljonā vāra mērcētas pupiņas kopā ar sagrieztiem burkāniem, sīpoliem vai puraviem, pētersīļiem, līdz pupiņas mīkstas. Pupiņas un citus vārītos produktus izberž caur sietu, pielej buljonu, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un vāra apmēram 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu, sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus. Klāt pasniedz grauzdiņus vai apceptas maizītes.
  2. Grauzdiņu gatavošana:
  3. Baltmaizes kukulim nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, tās savukārt iegarenos vai četrstūrainos gabaliņos, liek sakarsētā sviestā un apcep brūnu garoziņu, bet vidu lai paliktu mīksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas