Sākums > Receptes > Zupas

Baraviku zupa ar vīnu

2009. gada 18. oktobris
Foto: Edīte Kauce
Pagatavošana
60 min
1. Sasmalcinātas sēnes bez taukvielām sautē nerūsējoša tērauda katliņā, kamēr iztvaiko šķidrums. Tad pieliek sviestu, sīpolus un mērenā karstumā cep apmēram 20 minūtes.
2. Pielej ūdeni un iedrupina buljona kubiciņus. Uzvāra un ietumē ar miltiem, kas iemaisīti aukstā ūdenī .Maisot karsē, kamēr zupa vēlreiz uzvārās. Pieliek krējumu, vīnu un sojas miltus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Zupu vāra ~10 minūtes bez vāka, kamēr tā sabiezē krējuma konsistencē.
3. Pasniedz karstu ar rīvētu sieru un sēņu maizītēm.
Uz augšu