Pīrāgs "ziema - vasara"

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 250 g margarīns
  • 1 glāze cukurs
  • 2 olas
  • 1 TK sodas (dzēstas, var arī nelikt)
  • 3.5 glāzes milti
  • 2 -3 TK majonēze
  • Pildījumam
  • Ievārījums (jebkurš, ļoti garšīgi sanāk ar avenēm, upenēm)
  • Svaigi āboli vai ogas /var aizstāt ar ievārījumu)

Pagatavošana

45 min.
  1. Margarīnu sagriež gabaliņos un izkausē. Vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Pievieno cukuru, olas un majonēzi. Samaisa.
  3. Pievieno miltus, sodu un samīca. Iespējams, ka vajadzēs drusku vairāk miltus par 4 glāzēm, bet kad sāk mīklu mīcīt, tad jau redz, kas un kā. Mīklai jābūt tādai, lai to var sarīvēt - ne īpaši mīkstai un ne cietai.
  4. Mīklu apsedz un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī vai uz kādu brīdi saldētavā.
  5. Cepamo veidni ietauko vai izklāj ar cepamo papīru (es izdarīju kļūdu, ka ieklāju foliju, jo ļoti grūti bija sagriezt gabaliņos, viss pielipa).
  6. Mīklu sadala vienā lielākā pusē un mazākā. Lielāko pusi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves tieši uz pannas, vienmērīgi pa visu pannu.
  7. Pusi sarīvētās pamatnes pārklāj ar ievārījumu. Otru pusi pārkaisa ar nomizotiem, sarīvētiem āboliem. Var izmantot tikai ievārījumu, bet labāk ņemt 2 dažādus, var ņemt tikai ābolus vai citus augļus
  8. Otru mīklas pusi sarīvē pa virsu.
  9. Pīrāgu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz gatava (maliņas paliek brūnganas). Cep vidējā karstumā un apmēram ~30 - 45 minūtes, līdz maliņas apcepas smuki brūnas.
  10. Atdzesē, sagriež un pasniedz.

Komentāri

Demija 2011. gada 18. septembris 11:25
Kapēc majonēze jāliek un apmēram cik illgs laiks paiet kad to visu pabeidz:)
kate 2011. gada 28. jūlijs 23:03
tikko pagatavoju,tikai es labak izmantoju mellenu ievarijumu un ar pienu ça roule,baigi labais.ar to cukuru gaumes jautajums,jo prieks manis mazliet par saldu,bet manam draugam cukura sads daudzums bija labs.
Illa 2011. gada 16. jūlijs 22:17
Viss sanaca loti labi,tikai par maz cukurs.
Man gribetos saldaku miklu,jo katru dienu jau kukas needam.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize