Pīrāgs "ziema - vasara"

2009. gada 17. oktobris
Foto: Edīte Kauce
Pagatavošana
45 min
1. Margarīnu sagriež gabaliņos un izkausē. Vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
2. Pievieno cukuru, olas un majonēzi. Samaisa.
3. Pievieno miltus, sodu un samīca. Iespējams, ka vajadzēs drusku vairāk miltus par 4 glāzēm, bet kad sāk mīklu mīcīt, tad jau redz, kas un kā. Mīklai jābūt tādai, lai to var sarīvēt - ne īpaši mīkstai un ne cietai.
4. Mīklu apsedz un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī vai uz kādu brīdi saldētavā.
5. Cepamo veidni ietauko vai izklāj ar cepamo papīru (es izdarīju kļūdu, ka ieklāju foliju, jo ļoti grūti bija sagriezt gabaliņos, viss pielipa).
6. Mīklu sadala vienā lielākā pusē un mazākā. Lielāko pusi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves tieši uz pannas, vienmērīgi pa visu pannu.
7. Pusi sarīvētās pamatnes pārklāj ar ievārījumu. Otru pusi pārkaisa ar nomizotiem, sarīvētiem āboliem. Var izmantot tikai ievārījumu, bet labāk ņemt 2 dažādus, var ņemt tikai ābolus vai citus augļus
8. Otru mīklas pusi sarīvē pa virsu.
9. Pīrāgu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz gatava (maliņas paliek brūnganas). Cep vidējā karstumā un apmēram ~30 - 45 minūtes, līdz maliņas apcepas smuki brūnas.
10. Atdzesē, sagriež un pasniedz.
Uz augšu