Marinēti gurķi Strodu gaumē

4 1
Gurķu marinēšana varētu būt viens no populārākajiem konservu veidiem. Katrā mājā to dara mazliet citādi. Neko super jaunu jau nepateikšu. Bet varbūt kādam tomēr noder.

Sastāvdaļas

  • Svaigi gurķi aptuveni spainis
  • 9 zariņi estragona
  • 1 galviņa ķiploka
  • Neliela mārrutka sakne
  • 3 zariņi timiāna
  • 3 zariņi izopa
  • 3 zariņi majorāna
  • 3 zariņi oregano
  • 9 ēd. k. sāls
  • 4.5 ēd. k. cukura
  • 9 ēd. k. etiķa 9%
  • 4.5 l ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru. Uz litru ūdens ņem 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. 3 trīslitru burkām parasti vajag 4,5 litrus marinādes.
  2. Sagatavo burkas un vāciņus. Es parasti gurķus konservēju 3 litru burkās. Vienā reizē es gatavoju 3 burkas.
  3. Katrā burkā ieliek 2 ķiploka daiviņas, 3 zariņus estragona, gabaliņu mārruka saknes, pa zariņam no izopa, timiāna
  4. Tad burku piepilda ar rūpīgi nomazgātiem gurķiem. Ielej etiķi. Uz 1 litru burkas tilpuma – 3 ēd. k. etiķa. Tad piepilda burkas ar marinādi, uzliek vāciņus un liek sterilizeties.
  5. Burkas lēni jāuzkarsē līdz 75 grādiem , bet ne vairāk. Un tad 20 minūtes jākarsē šajā temperatūrā.
  6. Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē. Vēlams kādu brīdi paturēt ar vāku uz leju. Uzglabā pagrabā.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

gurķis 2016. gada 10. augusts 09:42
Cik tad īsti etiķi jāliek uz vienu litru ūdens? Rakstā 4.5 l ūdens - 9.ēd.karotes , bet vēlāk rakstīts uz 1.litru burkas tilpuma 3.ēd. karotes?
Gunda 2011. gada 12. augusts 10:06
Magonei - vajag rūpīgāk izlasīt: uz TRIJĀM trīslitru burkām 4.5 l marinādes
xx 2011. gada 1. augusts 17:55
Var sterilizēt elektriskajā cepeškrāsnī! Uzlikt vajadzīgos grādus, un pagaidīt! Pag. gadā izmēģināju, ļoti labi stāvēja!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi