Bumbieru ievārījums ar ziemassvētku garšu

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Bumbieri gatavojas strauji, un ražas gadā nevar visus apēst un tāpēc jādomā kā labāk sagatavot ziemai. Šis varētu būt viens no veidiem.

Sastāvdaļas

  • Ap 3 kg bumbieri
  • 1 kg ievārījuma cukurs 2:1
  • 200 ml ūdens
  • Ingvers
  • Kanēlis
  • Krustnagliņas
  • Muskatrieksts
  • Kardamons

Pagatavošana

60 min.
  1. No sasmalcinātām garšvielām pagatavojam maisījumu ņemot tās attiecībās: 2 daļas ingvers, 2 daļas kanēlis, 1 daļa krustnagliņas, 1 daļa muskatriekts, 1 daļa kardamons. Garšvielu ieber aizkrūvējamā burciņā. Šai receptei vajadzēs 3 tējkarotes garšvielas.
    No sasmalcinātām garšvielām pagatavojam maisījumu ņemot tās...
  2. Bumbierus nomizo, sagriež gabaliņos. Vajag iegūt 2 kg masas. Katlā ielej ūdeni, ieber bumbierus un uz lēnas uguns sasutina. Katlu noceļ no uguns un masu ar kartupeļu piestu vēl sasmalcina. Pieber cukuru, uzvāra, pavāra 15 minūtes. Ieber garšvielu un kārtīgi izmaisa. Ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā pagrabā vai pieliekamajā.

Komentāri

Eva 2011. gada 17. oktobris 19:16
Jautājums: igvers svaigs jeb domāts ir pulveris?
Maija 2011. gada 9. septembris 14:15
Grūti pateikt. Šogad maz bumbieru, visus tāpat apēdām. Citus gadus vārījām no "Talsu skaistules" vai "Kurzemes sviesta". Karsts bija kaut cik šķidrs, bet kad atdzisa - pavisam biezs. Varēja groziņus, kūkas pildīt - nekas netecēja.
Dace 2011. gada 8. septembris 19:47
Man sanāca šķidrs ievārījums :( varbūt tas ir atkarīgs no bumbieru šķirnes

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi