Ķirbji marinādē

4 1
Ķirbji marinādē
Foto: Depositphotos.com
Šai receptei ir manas bernības garša, kad ķirbjus ņēmām no vecāsmammas, jo viņai tie izauga lieli un daudz. Tā nu kopā ar vecomammu un mammu konservējām, iznāca ļoti garšīgi. Lai arī jums garšo!

Sastāvdaļas

  • 400 g ķirbja
  • 0.5 l ūdens
  • 400 g cukura
  • 2 smaržīgie pipari
  • 7 krustnagliņas
  • 1 kanēļa miza
  • 10 g citronskābes

Pagatavošana

45 min.
  1. Ķirbi nomazgā,nomizo, izņem sēklas, sagriež 2-3 cm kubiciņos.
  2. Katlā lej ūdeni un pievieno visas garšvielas un cukuru, vāra 5 min.
  3. Tad pievieno ķirbi un lēni vāra līdz ķirbji caurspīdīgi (apmēram 15 min.).
    Var ēst uzreiz, var kārtot burkās, pārliet ar sīrupu un pasterizēt uzglabāšanai.

    Lai labi garšo!
    Tad pievieno ķirbi un lēni vāra līdz ķirbji caurspīdīgi (apm...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dzintra D . 2010. gada 23. oktobris 15:46
Jā,var izmantot citronu vai galda etiķi vai arī Gastronormu.Bet garšīgāk ar citronu vai citronskābi.10g citronskābes vietā var ņemt 1 lielu citronu.
Georgs Miezainis 2010. gada 22. oktobris 16:03
Liels paldies. Vai var apieties bez citronskabes aizvietojot to ar citrona sulu vai palielinot cidonijas daudzumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi