Kabaču onkulis bens

2009. gada 14. oktobris
Foto: XPovar
Pagatavošana
60 min
1. Kabačus nomazgā, ja nepieciešams, nomizo un sagriež salmiņos. Sīpolus sagriežam pusgredzenos. Piparus nomazgā, izņem sēklas un sagriež salmiņos. Tomātus samaļam gaļas mašīnā (var arī sablenderēt).
2. Sagatavojam marinādi. Labi sajaukt eļļu, cukuru, sāli un etiķi. Liekam maisījumu uz uguns un uzvāram.
3. Vārošā marinādē liekam kabačus un vāram apmaisot 5 minūtes, tad pievienojam sīpolus, un arī 5 minūtes vāram. Tālāk seko pipari un arī vāram 5 minūtes. Kā pēdējos liekam klāt tomātus un maisot vāram 10 minūtes.
4. Karsto masu liekam burciņās, aivākojam un apsedzam ar segu, līdz atdziest. Var ēst arī tūlīt.
5. No šī produktu daudzuma sanāk apmeram 3-3.5 litri salātu.
Uz augšu