Burkānu - zirnīšu sautējums saldajā krējumā

5 1
Burkānu - zirnīšu sautējums saldajā krējumā
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 690 g zaļie zirnīšu
  • 500 ml saldā krējuma
  • 1.5-2 ēd. k. miltu
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagriež nelielos gabalos nomizotus burkānus. Ieber katliņā un pievieno nedaudz ūdeni, ļoti nedaudz, un liek sautēties uz mazas uguns (elektriskajām plītīm ideāli ir likt uz 4).
  2. Saldo krējumu, ne visu, ielej krūzē un samaisa kopā ar 1,5 - 2 karotēm miltiem. Atlikušo krējumu ielej katliņā.
  3. Pēc tam visam klāt pielej zaļos zirnīšu ar visu sulu.
  4. Uzslēdz plīti uz nedaudz lielāku uguni un maisot gaida, kad parādās burbulis. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Labu apetīti!
    Uzslēdz plīti uz nedaudz lielāku uguni un maisot gaida, kad...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

mhm 2016. gada 7. oktobris 13:29
Burkānus nevajadzētu mizot, pietiks ar noskrāpēšanu, daudz ko zaudējam.
I. 2013. gada 28. aprīlis 00:24
Es saldā krējuma vietā lieku kausēto sieru - super! Tikai tā burkānu sautēšana reāli sanāk vārīšana, jo leju tik daudz ūdens, lai nosegtu visus burkānus. Kad burkāni praktiski gatavi, pielieku konservētos zirnīšus, pavāru vēl pāris min. Maisot piesijāju 2 ēd.k. miltus un pielieku kādas 3 ēd.k. ar kaudzi kausēto sieru. Plus sāls, pipari, uzmet burbuli un gatavs. Burkāni kādi 1,5 kg, zirnīši 500 g. Visi sajūsmā!
Liva 2013. gada 22. februāris 17:29
Un kad pievieno skābo krējumu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni