Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi ar svaigā siera pildījumu

2009. gada 11. oktobris
Foto: Ilze Skadiņa
Pagatavošana
120 min
1. Kartupeļus nomazgā vai nomizo;
2. Piestā sagrūž garšvielas - sakapātu ķiploku, sāli, piparus, ķimenes, sinepes;
3. Bļodiņā liek sieru, kārtīgi iemaisa garšvielu maisījumu;
4. Ņem kartupeli, griež uz pusēm, nedaudz izdobj pusītēm vidu. Izdobtajā bedrītē liek siera masu, puses saspiež kopā (siers tās saturēs)
5. Kartupeli liek uz folijas četrstūrīša, pārkaisa ar kartupeļu garšvielu, ietin karupeli follijā kā dāvaniņu (augšpuse paliek nedaudz vaļā);
6. Cep 220 grādos vismaz stundu, pusotru. Kartupelim jābūt ļoti mīkstam.
7. P.S. Cepju kartupeļus kopā ar cepeti - kad cepetis gatavs, parasti gatavi arī kartupeļi :)
Uz augšu