Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu au gratin manā gaumē

2009. gada 11. oktobris
Foto: Ilze Skadiņa
Pagatavošana
80 min
1. 200g Filadelfijas siera iejauc karstā ūdenī, maisa līdz siers izkusis. Pievieno saldo krējumu, nedaudz sakuļ.
2. Kartupeļus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
3. Ietauko formu, kārto šķēlītēs sagrieztos kartupeļus, katru kārtu pārlej ar nedaudz siera mērces.
4. Pēc katras ortās kartupeļu kārtas, liek kārtiņu šķiņķa.
5. Nobeidz ar Kartupeļu kārtu, pārlej visu atlikušo mērci. Ja mērces par maz, beigās var liet saldo krējumu.
6. Pārkaisa sāli, piparus. Pa virsu liek pārpalikušo Filadelfijas sieru pikucīšos.
7. Cep 220 grādos apmēram stundu (kamēr kartupeļi ļoti mīksti)
8. P.S. Labi būtu kartupeļus pirms cepšanas blanšēt pāris minūtes. Tas samazinās gatavošanas laiku.
Uz augšu