Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu pīrāgs - visātrākais un labākais

2009. gada 11. oktobris
Foto: Ilze Skadiņa
Pagatavošana
40 min
1. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs (daiviņās);
2. Gatavo pārlējumu. Bļodā ber cukuru, krējumu, iesit olu, visu sajauc līdz masa viendabīga. Pievieno vaniļas cukuru, kanēli. Gatavojot mērci, tai jāgaršo tā, it kā tā būtu nedaudz par saldu. Ja prasās, liekam vairāk cukura, kanēļa, vaniļas;
3. Ņem trauku (es ņemu stikla apaļu veidni, 28cm diametrā, bet labi būtu izmantot kūkas veidni ar noņemamām malām). Ietauko. Veidnē ieklāj baltmaizi, noklājot visu trauka apakšu, ja vēlas, baltmaizi var nedaudz pārsmērēt ar sviestu.
4. Ābolus kārto uz baltmaizes pamatnes. Pārlej ar sagatavoto krējumu. Ja ir vēlēšanās, pārkaisa kanēli.
5. Cep 220 grādos aptuveni 30 minūtes.
6. Ņem laukā no krāsns, nedaudz padzesē, jo karsts, šis saldais ir pašķidrs.
7. Griež kā pīrāgu, liek uz šķīvjiem. Klāt der saldējums.
8. Labu apetīti!
Uz augšu