Saldās kanēļmaizītes.. :)

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g piena
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. kardamona
  • 50 g rauga
  • 1.5 1,5 l kviešu miltu
  • 200 g mīksta cepamā margarīna vai sviesta Vidum:
  • 50 g margarīna
  • 100 g cukura kanēļa
  • Pārsmērēšanai:
  • 1 ola

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasilda pienu līdz apmēram 37 grādu temp. un izšķīdina tajā raugu.
  2. Iemaisa cukuru, sāli kardamonu, daļu miltu un mīkstu margarīnu.
  3. Pieber vēl miltus, nepārtraukti maisot.
  4. Apsedz mīklu ar dvieli un noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
  5. Kad mīkla uzrūgusi divtik liela, stingri samīca, sadala divās daļās un izveltnē uz miltiem nokaisītas pamatnes taisnstūra formā apmēram 30 x 50 cm lielu plātni.
  6. Pasmērē mīklu ar margarīnu un uzkaisa cukuru ar kanēli.
  7. Satin mīklu rullī (savienojuma vietu atstājot uz leju) un sagriež gabaliņos, amēram 2-3 cm platumā.
  8. Paceļ kanēļmaizītes "knābi" uz augšu un ar īkšķiem iespiež to līdz pat apakšai.
  9. Liek kanēļmaizītes uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, uzsedz dvieli un uzraudzē divtik lielas siltā vietā.
  10. Sakuļ olu. Pārsmērē kanēļmaizītes ar olu un cep krāsns vidējā līmenī 225 grādu temperatūrā 10 - 15 minūtes ( atkarībā no maizīšu lieluma).
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

D 2015. gada 17. maijs 13:30
Vai pienam tiešām tie ir grami nevis ml?
AnceS 2013. gada 2. janvāris 15:54
Laba recepte- vienīgi loti daudz mīklas sanāk! Taisīju uz pusi mazak kå shai receptē un tāpat sanāca 2 pannas...bet loti garshīgas!:-)
Thera 2012. gada 9. marts 19:32
Ļoti laba recepte!! Kardemona vietā pievienoju citrona mizu un ruma esenci. Vienu pannu taisīju ar kanēli, otru ar magonēm! Fantastiski!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize