Sākums > Receptes > Zupas

Karija ķirbju zupa ar lēcām

2009. gada 7. oktobris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
25 min
1. Nelielā ūdens daudzumā liek vārīties kubiciņos sagrieztu burkānu un sarkanās lēcas. Buljona garšai iemet vienu sīpolu ar visu mizu!
2. Tikmēr dziļā pannā (vislabāk wok pannā) labā olīveļļā liek cepties ķirbi, kas sagriezts kubiciņos (ar visām sēklām un mīkstumu!), dāsni pārkaisa ar kariju un kurkumu, nedaudz sāls, nedaudz sinepju pulvera vai sinepju sēklu. Visu kārtīgi sacep (minūtes 5 - 7) un pievieno ūdenim, kur vārās lēcas un burkāni.
3. Tai pašā pannā pielej vēl eļļu un cep ripiņās sagrieztu sīpolu un sakapātu ķiploku (2 daiviņas). Arī to visu pārkaisa ar kariju, kurkumu, sāli, sinepju sēklām vai pulveri.
4. Kad sīpoli apcepušies, ar visu eļlu to no pannas pārlej zupā. Vāra visu kopā vēl 5 - 10 min, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas un labi savārījušās. Neaizmirst izņemt veselo sīpolu - tas vairs nav vajadzīgs! Beigās pievieno smalki sakapātu ķiploku - atlikušās 2 daiviņas.
5. Var ēst arī nesablenderētu, bet man patīk drusku atdzesēt un tad sablenderēt, kad zupa jau šķīvī uzbērt pa virsu grauzdētas ķirbju sēklas un svaigu sakapātu baziliku!
6. Ja dāsni izmanto visas garšvielas un ļauj dārzeņiem labi izvārīties, zupai ir piesātināta garša pat bez buljona kubiņiem.
Uz augšu