Sākums > Receptes > Deserti

Garšīga zemeņu kūka

2009. gada 7. oktobris
Foto: Zaiga Melne
Pagatavošana
60 min
1. Minētais daudzums paredzēts palielai biezai A4 lapas lieluma kūkai. Kūku gatavo veidnē ar noņemamām malām vai papes kastītē. Pasniedzot malas noņem.
2. Saputo olu baltumus, pēc tam atsevišķi saputo olu dzeltenumus. Saputotajiem dzeltenumiem piejauc miltus, iecilā olu baltumus. No mīklas izcep trīs biskvīta kārtas, atdzesē. Starp kārtām liek sagrieztas zemenes(ja vēlas saldāku, var uzbērt nedaudz cukura), pārlej ar jogurta maisījumu(jogurtam pievieno putukrējumu, izšķīdinātu želatīnu). Dekorē ar kārtiņu jogurta maisījuma, zemenēm.
Uz augšu