Jēra gaļas plovs

4 1
Jēra gaļas plovs
Foto: Depositphotos.com
Es vāru ātrvāres tvaika katlā, tā sanāk ātrāk, bet ja nav, vāra parastā, tikai tad process mazliet ilgāks.

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 2.5 glāze/s Basmati rīsu
  • 2 lieli burkāni
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 7 plūmes
  • Sāls
  • Pipari
  • "Santa Marija" garšvielas gaļai

Pagatavošana

40 min.
  1. Notīra un sarīvē burkānus, pievieno saspiestus ķiplokus un sagrieztu sīpolu un liek katlā, sakarsētās taukvielās apcepties.
  2. Pēc tam pievieno gaļu, garšvielas un aplej ar ūdeni tā, lai visu nosedz un liek sautēties ~ 20 minūtes.
  3. Pa to laiku saber rīsus lielā bļodā un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai nosedz rīsus, traukam uzliek vāku.
  4. Kad gaļa gatava, uzbriedinātos rīsus nokāš un pievieno gaļai, kārtīgi samaisa. Iemaisa uz pusēm sagrieztas plūmes. Pievieno nedaudz ūdeni, tā, lai viss nosegts.
  5. Katlu aizvāko un tvaicē 10 minūtes uz lēnas uguns.

    Labu apetīti!
    Katlu aizvāko un tvaicē 10 minūtes uz lēnas uguns.

Labu a...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni