Grieķu kāpostu (vīnoglapu) tīteņi ar olas-citrona mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • 2.5 kāpostgalva (2-2,5 kg) vai 1/2 kg vīnoglapu
  • 1 kg maltās gaļas
  • 2 olas
  • 2 palieli citroni
  • 1 liels sīpols
  • 2 -3 ēd k smalki sagrieztu diļļu
  • 3 -4 pilnas d k smalki sagrieztu pētersiļu
  • 150 g rīsu
  • Sāls un pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Kāpostgalvu noskalo un liek katlā ar verdošu ūdeni, vāra un pa vienai atdala lapas. Vīnogu lapas nomazgā un viegli apvāra (3 min).
  2. Malto gaļu labi sajauc ar smalki sakapātu sīpolu, dillēm, pētersiļiem, nomazgātiem rīsiem, 2 olu baltumiem, sāli un pipariem.
  3. Mazā kāpostu lapā ne pārāk cieši ietin apmēram ēdamkaroti maltās gaļas masas, veidojot mazus cilindrus.
    Mazā kāpostu lapā ne pārāk cieši ietin apmēram ēdamkaroti ma...
  4. Ja kāpostu lapas ir lielas, tās pārdala uz 2 vai pat 3 daļām, izgriežot cieto serdes gaļu.
    Ja kāpostu lapas ir lielas, tās pārdala uz 2 vai pat 3 daļām...
  5. '
  6. Izveidotos tīteņus kārto katlā cieši vienu pie otra ar atvēro galu uz leju.
    Izveidotos tīteņus kārto katlā cieši vienu pie otra ar atvēr...
  7. Kad viena kārta gatava, pārkaisa ar sāli un pipariem un turpina ar nākošo kārtu līdz visi pabeigti. Ideāli vajadzētu sanākt 3 kārtām, ja daži paliek pāri, jāmēģina salikt drusku ciešāk'.
    Kad viena kārta gatava, pārkaisa ar sāli un pipariem un turp...
  8. Kad visi gatavi, pārlej ar vārošu ūdeni līdz augšējā kārta pārsegta un uzliek siltumizturīgu šķīvi ar svaru. šādi uz vidēji mazas uguns vāra apmēram 1 stundu līdz gatavi.
    Kad visi gatavi, pārlej ar vārošu ūdeni līdz augšējā kārta p...
  9. Kad tīteņi gatavi, gatavo olas-citronu mērci - labi sakuļ olas dzeltenumus un maisot pievieno 2 citronu sulu.
    Kad tīteņi gatavi, gatavo olas-citronu mērci - labi sakuļ ol...
  10. Otrā traukā sajauc 150 ml piena, 2 ēd k miltu un pielej šķidrumu no katla. Labi maisot, tam pielej olas-citronu maisījumu, un visu pārlej pāri tīteņiem. Katrlu viegli saskalo, lai mērce vienmērīgi sadalītos un ļauj visam vēlreiz uzvārīties un tad noņem no uguns.
    Otrā traukā sajauc 150 ml piena, 2 ēd k miltu un pielej šķid...
  11. Lielisks ziemas ēdiens tiem kam garšo skābās mērces un zupas!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni