"irbītes"

3 1

Sastāvdaļas

  • Svaiga teļa gaļas mīkstums - 1 kg
  • Nelieli sīpoli 2-3 gab
  • Kūpināts speķis - 200 gr
  • Klona rupjmaize( jebkura rupjmaize) - 5 šķeles
  • Ūdens - 1 glāze
  • Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

45 min.
  1. Teļa gaļu sagriež nelielās sķēlītēs, izdauza ar gaļas āmuri. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Sagriež šķēlēs sīpolus.
  3. Rupjmaizes šķēles sagriež stienīšos.
  4. Speļi sagriež stienīšos.
  5. Ņem katru teļas gaļas šķēli un ietin tajā sīpolu, speķa stienīti un rupjmaizes stienīti, veido rullīti - "irbīti", sasprauž ar zobu bakstāmo, vai satin ar diegu.
  6. No dotā daudzuma aptuveni iznāk ~17 "irbītes".
  7. Satītās "irbītes"apcep uz pannas kopā ar sīpoliem, kas palikuši pāri no ietīšanas.Kārto katliņā.
  8. Pannā ielej ūdeni, uzkarsē( ja vēlas pievieno skābu krējumu, vai tomātu pastu, garšvielas - pēc katra individuālās improvizācijas un iztēles.
  9. "Irbītes" un pārlej ar mērcīti, sautē ~30 min.

Komentāri

Andris_R 2012. gada 9. decembris 23:25
Izmēģināju ar cūkgaļu bija OK!
Izšķiroši svarīgs kādu speķi izvēlas, priekšroka kūpinātam lauku speķitim.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni