Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Klasiskās "irbītes"

2009. gada 4. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Kāzu, kristību un citu latvisku svinību klasika - pildītās "irbītes".
Pagatavošana
120 min
1. Teļa gaļu sagriež nelielās sķēlītēs, izdauza ar gaļas āmuri. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
2. Sagriež šķēlēs sīpolus.
3. Rupjmaizes šķēles sagriež stienīšos.
4. Speķi sagriež stienīšos.
5. Ņem katru teļas gaļas šķēli un ietin tajā sīpolu, speķa stienīti un rupjmaizes stienīti, veido rullīti - "irbīti", sasprauž ar zobu bakstāmo, vai satin ar diegu.
6. No dotā daudzuma aptuveni iznāk ~17 "irbītes".
7. Satītās "irbītes" apcep uz pannas kopā ar sīpoliem, kas palikuši pāri no ietīšanas. Kārto katliņā.
8. Pannā ielej ūdeni, uzkarsē. Ja vēlas, pievieno skābu krējumu vai tomātu pastu, garšvielas - pēc katra individuālās improvizācijas un iztēles.
9. "Irbītes" pārlej ar mērcīti, sautē ~30 minūtes. Pasniedz ar kartupeļu biezputru.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu