Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem

2009. gada 3. oktobris
Foto: Ilze Lipska
Pagatavošana
30 min
1. Vispirms jāuzvāra marināde, lai, kamēr kārto burciņas, tā nedaudz atdzistu. Uz 2 litriem ūdens ņem apmēram 8-10 smaržīgos piparus, 8-10 krustnagliņas, divas kanēļkoka mizas standziņas un kilogramu cukura. To visu uzvāra, un tikai tad pielej etiķi, uz šo daudzumu apmēram 400ml 9% etiķa.
Foto: Ilze Lipska
2. Smaržo pēc ziemassvētkiem!!!! Cerams līdz Ziemassvētkiem kāda burciņa vēl būs pagrabā atstāta ;)
3. Tālāk, pīlādžus ar verdošu ūdeni noplaucē. Ņem bumbierus, nomizo un sagriež cik lielos gabalos gribas, var arī vienkārši uz pusēm, es griezu 4 daļās.
4. Kārtoj burkās bumbierus un pīlādžus kārtās, un pārlej ar marinādi.
Foto: Ilze Lipska
5. Liek karstā ūdenī, karsē apmēram 15 minūtes, tad aizskrūvē, apgāž otrādi un noliek lai atdziest.
Foto: Ilze Lipska
6. Lai labi garšo!
Uz augšu