Krējuma - melleņu kūka

5 1
Šis ir ideāls variants, ja gribas kaut ko garšīgu, bet naudiņas nav pārāk daudz!
Arī tie, kas sākumā rauc degunu, kas tad tā pa kūku, kas nav jācep, beigās tomēr prasa VĒL. :)

Vasarā izmantojam svaigas ogas, ziemā saldētas. Noteikti variet melleņu vietā likt jebkuru citu augli vai ogu, kā arī var iztikt bez, vienkārši krējums ar citronu - klasiskais variants, arī ļoti, ļoti garšīgi! :)

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas želatīna (2x15 g)
  • 0.5 l skābā krējuma
  • Cukurs pēc garšas
  • Citrons
  • 1 l melleņu
  • 1-2 paciņas Selgas cepumu
  • Ievārījums

Pagatavošana

30 min.
  1. Cepumus sadrupina, un šis kā reiz ir darbs priekš mazajām rociņām, kas noteikti gribēs nākt palīgā.
    Cepumus sadrupina, un šis kā reiz ir darbs priekš mazajām ro...
  2. Sadrupinātos cepumus sajauc ar kādu ievārījumu. Mēs pielikām klāt nedaudz zemeņu ievārījumu, bet var jebkuru citu, kurš garšo. Ievārījumu liek nedaudz, tikai tā, lai cepumi būtu mitri.
  3. Cepumu masu kārto traukā, kurā liks kūku. Visideālākais trauks ir ar noņemamajam malām, bet ja tāda nav, var arī kādā citā traukā, vai arī veidot uzreiz jau mazas porcijas, kādos mazākos trauciņos - kā gribās.
    Cepumu masu kārto traukā, kurā liks kūku. Visideālākais trau...
  4. Krējumam pievieno cukuru, pēc garšas. Jārēķinās, ka cepumu masa būs diezgan salda, tāpēc ir patīkami, ja krējuma masa tik salda nav.
  5. Krējumam pievieno arī no viena citrona izspiestu sulu.
  6. Tad krējumam pievieno puslitru melleņu.
    Tad krējumam pievieno puslitru melleņu.
  7. Kādu sauju melleņu uzber arī uz cepumu kārtas.
    Kādu sauju melleņu uzber arī uz cepumu kārtas.
  8. Karstā ūdenī izkausē vienu paciņu želatīna.
  9. Želatīnu maisot pielej klāt krējumam
  10. Un visu lej traukā pāri cepumiem
    Un visu lej traukā pāri cepumiem
  11. Liek ledusskapī lai sastingst.
  12. Kad pēc pāris stundām krējuma kārta sastingusi, tad ķeras klāt virsējai - melleņu kārtai. Atlikušo puslitru mellenes sablenderē kopā ar nelielu daudzumu cukura.
  13. Karstā ūdenī izkausē želantīnu.
  14. Mellenēm pielej klāt želantīnu.
  15. Lej melleņu masu virsū krējuma masai un liek ledusskapī. Vislabāk šo kūku taisīt iepriekšējā vakarā, tad 100% līdz rītam būs sastingusi.

    Labu apetīti!
    Lej melleņu masu virsū krējuma masai un liek ledusskapī. Vis...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Guntars Godiņš 2016. gada 8. oktobris 20:19
Lieliska kūka!
nja 2016. gada 20. jūlijs 18:19
Ta ari neviens nav atbildejis krejums saldais vai skabais
Ilze 2015. gada 15. decembris 15:04
Par cik nedraudzējos ar želatīnu, nekad nekas no tā nesanāk, var precīzi-cik ūdenim jābūt uz 2 paciņām želatīna???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize