Marinētas sviesta pupiņas

4 1

Sastāvdaļas

  • Sviesta pupiņas
  • Pipari
  • Dilles
  • Baziliks
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Marinādei uz 3 l ūdens:
  • 6 ēd. k. cukura
  • 6 ēd. k. sāls
  • 300 ml 9% etiķa

Pagatavošana

40 min.
  1. Pupiņas nomazgā. Tālāk pupiņas sagriež gabaliņos.
    Pupiņas nomazgā. Tālāk pupiņas sagriež gabaliņos.
  2. Burciņās liek dilles, baziliku, ķiplokus, sīpolus, piparus, vienu lauru lapu, kārto kopā ar sviesta pupiņām.
    Burciņās liek dilles, baziliku, ķiplokus, sīpolus, piparus,...
  3. Top marināde. Uz 3 litriem ūdens liek 6 ēd. k. sāls, un 6 ēd. k. cukura (zinu ka šīs proporcijas mēdz būt ļoti dažādas..) un 300 ml etiķa 9%. Etiķi pievieno tad kad ūdens ar sāli un cukuru ir uzvārījies.
  4. Tad karstu marinādi lej burciņā,
  5. bet burciņas liek karsēties ūdenī.
  6. Kopumā karsēju 15 minūtes, un lieku jau karstā ūdenī, bet nekādā gadījumā ne verdošā. grādiem jābūt apmēram 75-80.
  7. Pēc tām 15 minūtēm ņem burciņas ārā, aizgriež vāciņus, un apveļ otrādi (arī lai paskatītos, vai netek garām).
  8. Tad, kad burciņas atdzisušas, nes uz pagrabu! :)
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vilnis Salzemnieks 13. augusts 08:51
300 grami etiķis. Kapēc vispār to etiķi ar garšvielām un kaut kādām pupiņām bojāt. Autors kko nav sajaucis? Pat priekš 3 litriem tik daudz etiķa ir daudz par daudz.
Vitalijs 2014. gada 6. augusts 17:00
Es lieku pupiņas uz 5 min verdošā ūdenī. Ar to pietiek.
Liene 2012. gada 1. augusts 10:47
Kāds baziliks domāts klāt likt? Zaļo vai kaltēto?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi