Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cālis medū kā gan bei restorānā

2009. gada 30. septembris
Foto: ligucis
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež vistas fileju mazās strēmelītes. Pievieno sojas mērci, samaisa. Pievieno kartupeļu cieti, samaisa. Atstāj ievilkties uz 2min.
2. Uz pannas uzkarsē diezgan lielu daudzumu eļļas (tā lai vista fritētos nevis ceptos). Uzkarsētā eļļā liek vistas gabaliņus pa vienam iekšā tā, lai tie nesaskartos un nesaliptu. Cep kamēr gabaliņi paliek brūni (apt 5min).
3. Kad gabaliņi apcepušies, ņem tos laukā un nosusina.
4. Sagriež sīpolu vidēji lielos gabalos. No pannas nolej lielāko daudzumu eļļas un atstāj pavisam nedaudz. Apcep tajā sīpolus (apt 2min). Pievieno saldskābo mērci un ļauj visam uzkarst. Tad pievieno medu, maisa kamēr medus izkūst. Pievieno vistas gabaliņus, izmaisa. Ilgi tagad uz uguns turēt nevajadzētu, jo tad vistiņas vairs nebūs kraukšķīgas.
5. risotto-
6. sagriež burkānus mazos kubiciņos. liek vārīties rīsus, pievieno burkānus. kādas 2min regulāri jāmaisa. kad ūdens sāk iztvaicēt un palicis nedaudz, pieliek kukurūzu. kad rīsi gatavi, pievieno sagrieztus zaļumus un sviestu.
7. Labu apetīti! :)
8. Ļoti garšīgi un lēti pagatavojams ēdiens. Pēc garšas patiešām garšo tāpat kā medus cālis no Gan Bei.
9. Kopā aptuveni iztērēsiet 8 Ls, ja no augstākminēta nekā mājās nav, bet lielākai daļai parasti jau eļļa, sviests, medus, kartupeļu ciete, sīpols un rīsi mājās ir.
Uz augšu