Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti dienvidu dārzeņi

2009. gada 27. septembris
Foto: Diana Petropula
Grieķijā šī recepte ir ļoti izplatīta arī bez maltās gaļas - īpaši gavēņa laikā:)
Pagatavošana
60 min
1. Izvēlas kādus dārzeņus un cik lietosim un kurā pannā (ideāli lielaa pusdziļā) un kad dārzeņi nomazgāti, tos liek pannā lai redzētu vai vēl ir vieta un var ielikt kādu vēl...
2. Sāk ar pildījuma gatavošanu - katlā uzkarsē olīvelļu kurā ieber sīki sakapātu sīpolu, kad tas ieguvis zeltainu krāsu, pievieno malto gaļu, ko nepārtraukti maisot apcep lai nav redzama asiņu krāsa. Pielej 200 g ūdens un atstāj vārīties uz mazas uguns.
3. Dārzeņus izdobj ar asu karoti un/vai nazi un kārto pannā. Izdobtos cukini un baklažānus ieliek bļodā, pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj tur 10 minūtes.
Foto: Diana Petropula
4. Izdobtos tomātu, cukini un baklažānu mīkstumus sarīvē uz rupjās rīves un pievieno katlam ar malto gaļu un sīpoliem, pievienojot arī sīki sakapātus pētersiļus, baltvīnu, sāli un piparus.
5. Pildījumu vāra apmēram 15 minūtes, tad pievieno labi nomazgātus rīsus kopā ar 1 tasi ūdens. Visu kopā vāra apmēram 5 minūtes un tad pilda izdobtajos dārzeņos, mēģinot smelt no katla viendabīgi pusšķidru masu, kas sabiezēs, kad rīsi cepeškrāsnī kļūs mīksti. Atlikušo pildījumu var turpināt vārīt un apēst vēlāk.
6. Pildītos dārzeņus apslaka ar olīveļļu un pannas Liek cepties 180-200 grādos ne pārāk augstu krāsnī (lai dārzeņu mices neapdegtu pārak ātri, kas tomēr beigās notiek) uz aptuveni stundu. Gatavību noskaidro, pagaršojot rīsus zem tomāta vāciņa.
7. Var pasniegt ar fetas sieru un olīvēm.
Uz augšu