Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tomātu mērce visam kam

2009. gada 26. septembris
Foto: XPovar
Pagatavošana
40 min
1. Tomātus nomazgājam, nosusinām un sagriežam kubiņos vai gabaliņos.
2. Uz pannas sakarsētā olīveļļā apcepam 2-4 daļās gareniski sagrieztu ķiploka daiviņu.
3. Kad ķiploks kļuvis brūns, to no pannas izņemam un karstajā ķiploku eļļā liekam sagrieztos tomātus. Drusku uzmaļam piparus un sautējam, pa laikam apmaisot, kādas 15-30 minūtes (var sautēt arī ilgāk uz lēnas uguns zem vāka).
4. Sautēšanas beigās pievienojam pēc garšas sāli un cukuru. Un vēl kādu 1-2 minūtes pasautējam.
5. Tomātu masu izrīvējam caur sietu, atbrīvojot to no mizām un sēklām.
6. Gatavo mērci varam lietot kā piedevu visur kur liek tomātu pastu vai ketčupu, kā arī tāpat kā mērci pie gaļas, zivs vai dārzeņiem.
7. Piebilde: Tad kad masa ir izberzta caur sietu, to vēlreiz kādas 10-15 minūtes pavārot, var karstu likt burciņās un vākot ciet, pēc tam obligāti palikt zem segas līdz atdziest.
8. Var pievienot arī nedaudz ābolu etiķa drošībai. Bet konservējas ļoti labi.
9. Neaizvākota mērce kādu nedēļu varētu stāvēt ledusskapī, taču manā ģimenē tas tā nekad nenotiek.
Uz augšu