Makūnijs

2009. gada 25. septembris
Foto: Linda
Pagatavošana
20 min
1. Pannā uzkarsējam eļļu, beram virsū nevārītos makaronus un viegli apcepam.
2. Uz pannas virs makaroniem uzlejam ūdeni (rakstu 400ml, bet tas atkarīgs no pannas lieluma) un ļaujam tiem gatavoties, - tas, cik ilgi atkarīgs no makaroniem, man tās bija aptuveni piecas minūtes. Jāskatās, lai ūdens nepaliek par maz, ja tā notiek - pielejam vel. Pieberam šķipsniņu sāls.
3. Pavisam gatavus makaronus nevāram, jo tie vel sutināsies mērcē.
4. Pievienojam makaroniem ķīnas saldskābo mērcīti un samaisam, ļaujam pasautēties.
5. Glāzē samaisam pienu ar miltiem un lejam klāt makaroniem. Turpinam visu sildīt uz lēnas uguns.
6. Tagad varam pievienot visu pārējo, es liku nedaudz brokoļu, plāni sagrieztus šampinjonus un pākšu pupiņas. Beram klāt ķīniešu garšvielu maisījumu, oregano, piparus. Ja ir paprikas pulveris, var arī to.
7. Sautējam līdz gatavs.
Uz augšu