Zivju pastēte

2009. gada 24. septembris
Foto: linda ločmane
Labs veids, kā saglabāt zivju lomus, kad saldētava jau pilna)
Pagatavošana
30 min
1. zivis notīra, atstājot galvu, apsāla, kādu laiciņu patur ledusskapī.
2. Tad zivis noskalo, liek grāpītī, aplej ar ūdeni lai nosedz , pievieno 1 uz pusēm pargrieztu sīpolu, buljona kubiņu, kūp. speķa ādinju vai gabaliņu (sagrieztu), lauru lapu, piparus un zem vāka vāra 15 -20 minūtes. sķidrumam jābūt kreftīgam. Kad zivs mīksta, tāpat zem vāka ļauj atdzist.
3. Sasmalcina virtuves kombainā vai gaļas mašīnā sīpolu, atdala zivs gaļu no asakām, galvas un ādas ja tā cieta un pievieno sasmalcinātiem sīpoliem, tur pat piesmalcina arī izvarīto sīpolu un speķa daļas, pievieno apmēram 1/2 glāzi zivju buljona no grapīša, visu samaisa ( vislabāk protams virtuves kombainā) pievieno 2 ēd.kar. saldā krējuma un cukura šķipsnu, kuļ līdz viendabīgai masai. sāli, cukuru un piparus pievieno pēc savas gaumes un garšas. pilda trauciņos.
4. lieto uz baltmaizes :)
Uz augšu