Zivju pastēte

4 1
Labs veids, kā saglabāt zivju lomus, kad saldētava jau pilna)

Sastāvdaļas

  • 2 - 4 svaigas zivis ( butes, vimbas, utt)
  • 2 sīpoli
  • 1 buljona kubiņš
  • 2 ĒK saldā ( lauku) krējuma
  • Kūpināta speķa gabaliņš vai ādiņa
  • 5 melnie pipari
  • 1 lauru lapa
  • Sāls
  • Cukurs

Pagatavošana

30 min.
  1. zivis notīra, atstājot galvu, apsāla, kādu laiciņu patur ledusskapī.
  2. Tad zivis noskalo, liek grāpītī, aplej ar ūdeni lai nosedz , pievieno 1 uz pusēm pargrieztu sīpolu, buljona kubiņu, kūp. speķa ādinju vai gabaliņu (sagrieztu), lauru lapu, piparus un zem vāka vāra 15 -20 minūtes. sķidrumam jābūt kreftīgam. Kad zivs mīksta, tāpat zem vāka ļauj atdzist.
  3. Sasmalcina virtuves kombainā vai gaļas mašīnā sīpolu, atdala zivs gaļu no asakām, galvas un ādas ja tā cieta un pievieno sasmalcinātiem sīpoliem, tur pat piesmalcina arī izvarīto sīpolu un speķa daļas, pievieno apmēram 1/2 glāzi zivju buljona no grapīša, visu samaisa ( vislabāk protams virtuves kombainā) pievieno 2 ēd.kar. saldā krējuma un cukura šķipsnu, kuļ līdz viendabīgai masai. sāli, cukuru un piparus pievieno pēc savas gaumes un garšas. pilda trauciņos.
  4. lieto uz baltmaizes :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas