Tiramisu pēc itāļu šefpavāra receptes

3 1

Sastāvdaļas

  • 9 olas, 80g miltu, 145g cukura, 250g mascarpone siera, trīs tējkarotes šķīstošās kafijas, rīvēta šokolāde, ūdens (sanāk aptuveni 4-6 porcijas atkarībā no deserta trauciņu lieluma)

Pagatavošana

60 min.
  1. Biskvīti jeb dāmu pirkstiņi: saputo 5 olu dzeltenumus ar 40g cukura, saputo 3 olu baltumus ar 30g cukura (gan dzeltenumam, gan baltumama jābūt labi saputotam, vēlams izmantot mikseri, tas būs ātrāk un vieglāk), sajauc abas masas un iemaisa 80g miltu, kas sijāti caur smalku sietiņu. Masu pilda kondetorejas maisiņā, vai parastā poletelēna maisiņā un veido iegarenus cepumus uz cepamā papīra, kas nedaudz ieziests ar sviestu, krāsni sakarsē līdz 200 grādiem un cep 8-10 min, atkarībā no cepumu lieluma. Biskvītiem jābūt kraukšķibiem un zeltītiem, formai nav īpašas nozīmes, nepārdzīvojiet, ja no krāsns izņemtie cepumi saplok, tas ir normāli! :) Ļaujiet cepumiem atdzist.
  2. Mascarpone masa: saputo 4 olu dzeltenumus ar 75g cukura, saputu 4 olu baltumus (bez nekā), saputotajiem olu dzletenumiem pievieno mascarpone sieru un samaisa līdz viemērīgai masai, tad iecilā saputoto olu baltumu, lēnām un vienmērīgi.
  3. Deserta pagatavošana: deserta trauciņa apakšā ielej tējkaroti Mascarpones masas, cepumus viegli mērcē aukstā kafijā (trīs tējkarotes šķīstošās kafijas uz 0.3l ūdens) un liek trauciņa apakšā, tad to pārkaisa ar rīvētu šokolādi, uzlej maskarpone masu, lai noklātu cepumus, tad liek nākamo kārtu cepumu un vēreiz nober ar šokolādi, un pārlej ar mascarpone masu, un tā katru deserta trauciņu piepilda.
  4. Trauciņus tur vismaz 8h ledusskapī, pasniedzot nober ar šokolādes skaidiņām.

Komentāri

Ieva 2012. gada 8. decembris 19:18
Es pirku Tiramisu liķieri un mērcēju tikai liķierī. Sanāca ļoti garšīgi :)
landa 2011. gada 14. augusts 15:40
Vienkarshi superiga, sanaca vel labaka neka ta ko varam nopirkt veikala ! Tikai kafija mazliet aptrukas uz beigam un domaju bus karsta ja taisishu vel tapec pedejo kartu merceju gandriz tikai rumaa :)) Hmm, un neiznaca parmirkushi vai izjukushi ka citi rakata par cepumiem, jo tiesham fiksi tempa apgriezu rinki kafija un ruma un no rita cepumu vidus bija mitrs bet ne izjucis- ta ka vajag ! Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti