Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardais sēņu sacepums

2009. gada 22. septembris
Foto: Agija Braže
Pagatavošana
40 min
1. Visas sastāvdaļas var ņemt kādās proporcijās vēlamies, atkarīgs no cepešformas izmēriem!
2. Sīpolus smalki sagriež un apcepina.
3. Notīrītas sēnes sagriež un pievieno sīpoliem, cep tik ilgi kamēr no sēnēm pazūd liekais šķidrums. Pievieno arī sāli un nedaudz piparus.
4. Burkānus sarīvē un atsevišķi apcep.
5. Kartupeļus sagriež šķēlītēs un liek'uz ietukotas cepešformas, nākamo kārtu burkānus, sēnes ar sīpoliem, kartupeļus... un tā kārto līdz forma pilna. Pēdējo kārtu noslēdz ar kartupeļiem. Ieteicam kartupeļiem uzkaisīt arī nedaudz garšvielas, sāli, vai vegetu!
6. Liek visu cepties 250 gradu sakarseta cepeškrāsnī un cep tik ilgi kamēr kartupeļi ir mīksti un virsējie nedaudz iebrūni.
7. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru un pārlej ar majonēzi... vēl pa virsu var uzkaisīt lociņus un dilliites!
8. Vēl nedaudz pasautē līdz siers kļust mīksts.
9. Labu apetīti!
Uz augšu