Sākums > Receptes > Uzkodas

Dārzeņu iesmiņi ar aso tomātu mērci

2009. gada 20. septembris
Foto: Anete Reķe
Pagatavošana
50 min
1. Baklažānu un cukini nomazgā, nogriež tiem kātus un ziedaizmetņus, gareniski pārgriež uz pusēm vai četrās daļās, pēc tam sagriež un diezgan biezos gabalos.
2. Paprikas pākstis nomazgā, iztīra un sagriež četrās daļās. Pēc tam nomizo sīpolu un arī sagriež četrās daļās. Dārzeņu gabaliņus uzver uz 4 iesmieņiem.
3. Dārzeņu iesmiņiem uzkaisa mazliet sāls un piparus. Liek pannā un cep karstā eļļā uz vidēji lielas uguns apmēram 15 minūtes.
4. Pa to laiku mērces pagatavošanai paredzētos tomātus applaucē un nevek miziņu. Tiem izgriež kātiņu vietas. Nomizo ķiploku daiviņas. Nomazgā un nosusina baziliku, tam noplūc lapiņas. Čili piparu pārgriež uz pusēm, izkasa visas sēklas un pāksts pusītes nomazgā.
5. Mērces satāvdaļas ar elektrisko dārzeņu sasmalcinātāju pēc patikas sasmalcina rupjākos gabaliņos vai arī smalkā biezenī. Garšai pievieno sāli un cukuru un pasniedz pie dārzeņu iesmiņiem.
Uz augšu