Sākums > Receptes > Uzkodas

Pikantas pitas uzkodas

2009. gada 20. septembris
Foto: Anete Reķe
Pagatavošana
30 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Pitas plāceni ar asu nazi šķērsām pārgriež uz pusēm, katru pusi sagriež 4 trīsstūros.
2. Maizes gabalus liek citu citam līdzās ar iekšpusi uz augšu un nedaudz apslacina ar olīveļļu. Liek uz cepamās plāts un cep apmēram 5 minūtes karstā cepeškrāsnī 200 grādos.
3. Pa to laiku nomazgā ķiršu tomātus, izgriež kātiņa vietas un sagriež šķēlītēs. baziliku noskalo, pamatīgi nosusina. Nokniebj lapiņas un smalki sakapā.
4. Plāti ar pitas gabaliņiem izņem no krāsns. Uz tiem liek tomātus un pārkaisa ar baziliku un rīvēto sieru. Uzkaisa sāli un piparus.
5. Uzkodas cepeškrāsnī cep vēl 10 minūtes, līdz siers sāk kust.
6. Šīs uzkodas visgaršīgākās ir karstas, tikko izņemtas no krāsns, taču arī aukstas tās ir ļoti gardas.
7. Tomātu vietā var izmantot arī sīpolu ripiņas, paprikas šķēlītes vai skaidiņās sagrieztus cukini.
Uz augšu