Sākums > Receptes > Deserti

Plūmju zupa ar sniega bumbām

2009. gada 19. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež 4 daļās. Katliņā liek sviestu un 3. ēd. k. cukura, karsējot ļauj tam karamelizēties. Lej klāt plūmju sulu, uzvāra un maisot karsē, līdz karamele izkūst. Pievieno plūmes,vanilīncukuru un 1. ēd. k. cukura, uzvāra un nedaudz pavāra, lai plūmes neizjuktu. Vieti atšķaida ar pāris karotēm ūdens, iemaisa zupā, uzvāra un no uguns noņem, atdzesē.
2. Olu baltumus stingri saputo ar 1 ēd. k cukura. Platā katlā uzvāra ūdeni, uguni !izslēdz! Verdošajā ūdenī liek olu baltumu pikas,katlam uzliek vāku un 4-5 min patur. Tad izņem pikas ar putu karoti un liek iekšā atdzesētajā zupā.
Uz augšu