Kāposti ar rīsiem

3 1
Kāposti ar rīsiem
Foto: Depositphotos.com
Lielisks veģetārais pamatēdiens vai laba piedeva! Rīsu/kāpostu proporcija pēc garšas, es taisu 1/2 nelielas kāpostgalvas uz sauju rīsu.

Sastāvdaļas

  • 1/2 kāpostgalvas (nelielas)
  • Rīsi
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • Olīveļļa
  • Buljons
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Rīsus izvāra.
  2. Katliņā lej olīveļļu, uzkarsē.
  3. Sagriež sīpolu, liek katlā cepties. Pasāla.
  4. Cep pāris minūtes, kamēr sīpoli paliek dzeltenīgi.
  5. Sagriež kāpostus, pievieno sīpoliem, uzlej vēl olīveļļu.
  6. Pievieno smalki sarīvētu burkānu.
  7. Nedaudz visu pasautē olīveļļā uz lielas uguns (lai drusku apcepas), bieži apmaisot. Pievieno sāli (pēc garšas) un melnos piparus (kādus 10 gb graudus, arī pēc garšas).
  8. Pielej 1/2 glāzi buljona, 1 buljona kubiņš uz 1/2 glāzi (iesaku pirkt buljona kubiņus eko bodēs vai kur citur, kur pieejami eco/bio veģetārie buljona kubiņi!).
  9. Sautē, kamēr kāposti mīksti un buljons gandrīz novārījies.
  10. Pievieno vārītus rīsus, kārtīgi samaisa un sautē visu kopā vēl 5 min.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace 2012. gada 22. maijs 20:34
Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi! Paldies par recepti :)
Ilga 2010. gada 19. septembris 15:01
Kolosāls veģetārais ēdiens

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni