Ceptā siera kūka ar augļiem, biezpienu un riekstiem

3 1
Ceptā siera kūka ar augļiem, biezpienu un riekstiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 1 paciņa Selgas brūno cepumu
  • 30 g sviesta
  • 2 ēd. k. sulas (der jebkāda sula)
  • Saujiņa riekstu
  • Kūkas masai:
  • 500 g Mascarpone siera
  • 250 g biezpiena
  • 3 olas
  • Cukurs (pēc garšas)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 paciņa pudiņpulvera
  • Konservēti augļi (persiki, ananāsi utt)

Pagatavošana

80 min.
  1. Pamatne:
  2. Cepumus sasmalcina smalkās drumstalās, sajauc ar sviestu un sasmalcinātiem riekstiem, pielej sulu.
  3. Masu cieši piespiež ietaukotas veidnes apakšā.
  4. Kūkas masa:
  5. Sakuļ olas.
  6. Biezpienu izberž caur sietu, sajauc ar Mascarpone sieru, cukuru, vaniļas cukuru, sakultajām olām. Kad veidojas viendabīga masa, pieliek pudiņpulveri.
  7. Daļu masas ielej veidnē pāri jau ieliktai cepumu kārta, tad izkārto pāri nosusinātus konservētos augļus.
  8. Pārlej atlikušo masu pāri un liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu un 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  9. Cep līdz kūkas virspuse ir zeltaini brūna.
  10. Gatavu kūku pārkaisa ar nelielu daudzumu pūdercukura un izrotā ar persiku pusītēm.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Evita 2013. gada 5. maijs 10:41
Es domāju, ka domāts ir vienkāršs "Pudiņš" (Pudiņa pagatavošanas pulveris paciņās) nopērkams veikalos. Tā kā tas ir pulverveida pats par sevi, tad tā arī uzrakstīts - Pudiņpulveris.
Megucis 2012. gada 18. jūlijs 19:35
Viss jau būtu labi, tikai kur var dabūt vai pagatavot pudiņpulveri??
Zhube 2010. gada 9. oktobris 10:13
Recepte no Ievas Virtuves. Ļoti garšīga, tiešām, un ir viegli pagatavojama.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize